Oproep Survivalgids

Met enige regelmaat worden wij benaderd door ouders met een partner met autisme met de vraag of er ook lotgenotencontact voor hun minderjarige kind mogelijk is. We voelen ons daartoe niet competent en hadden tot nu toe helaas ook niks anders te bieden. Heel onbevredigend. Maar er gloort hoop!

Jorien Meerdink heeft zich bereid verklaard om te kijken of het mogelijk is om een Survivalgids te maken voor deze kinderen. Het is een gids waarin kinderen steun vinden bij het opgroeien onder moeilijke omstandigheden.

Hoi Jorien,

De meiden waren heel positief na het gesprek gister en hebben het als heel fijn ervaren. We maken niet vaak mee dat mensen het begrijpen.

Bedankt voor je luisterend oor en als we nog bij kunnen dragen dan horen we het graag.

Groet,
(….) moeder van twee dochters (11 en 16)

We doen een oproep aan mensen die haar kunnen helpen in contact te komen met zulke kinderen/jongeren in de leeftijd van 10 t/m 21 jaar. Het gaat hier dus om niet-autistische kinderen van een ouder met autisme. Op basis van interviews met de kinderen uit de doelgroep wordt een eerste versie gemaakt die weer verder uitgewerkt wordt naar aanleiding van de reacties van de kinderen erop.

Ook zijn we op zoek naar mensen die haar bij het ontwikkelen van de survivalgids inhoudelijk kunnen steunen.

Voor meer informatie over deze aanpak: kijk op www.wespweb.nl.

U kunt uw reactie sturen naar: kindvanauti@gmail.com.