Hulpverlening

Terugkoppeling aan hulpverlening

Het kan zijn dat je je ooit in de reguliere medische zorg of psychische hulpverlening hebt gemeld met een hulpvraag die, achteraf bezien, alles te maken had met het autisme van je ouder(s). Mocht dat zo zijn, dan wil Kind van Auti graag dezelfde oproep doen als KAsper:

Overweeg alsjeblieft om de ontdekking dat je ouder autisme heeft terug te koppelen aan de betreffende hulpverleners.

Door terug te koppelen dat je klachten verklaarbaar zijn/waren vanuit het autisme van je ouder, stijgt hopelijk de bewustwording bij de hulpverlening rondom het thema “kinderen van autisten”.

Ervaringen van lotgenoten

Welke ervaring hebben lotgenoten met hulpverlening?

Therapeuten en hulpverleners missen soms kennis over autisme. Maar ook als ze wel kennis hebben over autisme, dan ontberen ze soms inzicht in de problematiek die kan ontstaan bij een kind dat opgroeit bij een auti-ouder.

Daarom vroegen wij onze lotgenoten naar therapeuten met wie ze positieve ervaringen hebben. De therapeut is gevraagd of hij/zij akkoord is met vermelding op onze website. Dat heeft geresulteerd in onderstaand lijstje.

Het is niet meer dan het is: een lijstje van therapeuten die lotgenoten effectief verder hielpen. We pretenderen zeker niet dat het volledig is en het lijstje geeft alleen de mening van een lotgenoot weer.

Heb jij ook een goede ervaring met een therapeut? Meld het ons!

Neem je contact op met een van onderstaande therapeuten? Sommige hulpverleners stellen het op prijs te weten dat je via onze site bij hen terecht bent gekomen.

Hester Lever

Hester Lever is gediplomeerd en geregistreerd relatie-, en gezinstherapeut/psychosociaal en contextueel therapeut en supervisor en coach. Haar praktijk is gevestigd in Katwijk.

Heb je een vader of moeder met een (vermoeden van een) Autisme Spectrum Stoornis?
Ben je opgegroeid in een gezin met een vader/moeder/broer/zus met autisme?
Zoek je hulp bij de (enorme) invloed die dit heeft op je (volwassen) leven en je begrepen voelen? Neem dan contact op!

http://www.hesterlever.nl/

Katalin van der Lip

Een van onze lotgenoten heeft goede ervaringen met Katalin van der Lip in Eindhoven: https://www.kmcvanderlip.nl/

De problematiek van kind van een ouder met autisme kreeg van haar de aandacht die nodig was.

Sjoukje Günther-Rienks

Een van onze lotgenoten heeft goede ervaringen met Sjoukje Günther-Rienks in Amsterdam: https://psychotherapieamsterdam.nl/

Onze lotgenoot schrijft:

Ik heb mijn hoofdbehandelaar gevraagd en die is akkoord met het vermelden van haar eigen naam op de website! Haar naam is Sjoukje Günther-Rienks […]. Ze heeft me enorm geholpen. 

Stembevrijding bij Inge Berkhout

Een van onze lotgenoten heeft goede ervaringen met stembevrijding bij Inge Berkhout in Alkmaar: http://www.ingeberkhout.nl/

Onze lotgenote schrijft:

Ze is er in geschoold om mensen weer in contact te brengen met hun eigen geluid, en dus met zichzelf. Dwz het is een vaardigheid die hoort bij haar beroep en niet exclusief een kwaliteit van haar.

Op www.stembevrijders.nl staan een aantal van haar collega’s vermeld met dezelfde opleiding. Zelf staat ze er niet op trouwens. De lijst is een initiatief van een aantal van haar collega’s.

Er schijnen meer opleidingen te bestaan, maar of die een vergelijkbare inhoud hebben kan ze niet zeggen.

Somatic Experiencing bij Inge de Laat

Een van onze lotgenoten heeft goede ervaringen met Somatic Experiencing bij Inge de Laat in Nuenen: http://www.namaste.nu/

Onze lotgenote schrijft:

Toen ik mijn verhaal deed, had ik het gevoel dat Inge heel snel begreep waar het zat. Zo snel maak je dat zelden mee, dat iemand het kan navolgen en een nieuw stukje van de puzzel helpt vinden, in dit geval vanuit het zenuwstelsel bekeken. Ik ben er nog niet zo lang mee bezig maar voel me al duidelijk wat minder een blootliggende zenuw.

Inge werkt niet vanuit diagnostiek maar zoekt vooral samen naar wat nodig is of waar de behoefte ligt.

Willem Rijks te Maastricht

Een van onze lotgenoten had een goede ervaring met haar psychiater, Willem Rijks. Hij was degene die herkende dat haar problemen waren ontstaan doordat ze een ouder met autisme had. Zijn therapie heeft haar echt verder geholpen.

Hij is te bereiken via: www.praktijkmaastricht.nl.