Wij voorzien niet in gemengde groepen of groepen voor uitsluitend autistische deelnemers.

Het lotgenotencontact wat wij faciliteren bestaat voornamelijk uit niet-gemengde groepen (>18 jaar en zelf niet autistisch). Dit is om in de specifieke behoefte van de huidige deelnemers te voorzien. We willen dat de deelnemers zich vrij kunnen utispreken en merken dat de aanwezigheid van mensen met autisme de niet-autistische deelnemers afremt. Onze activiteiten worden informeel georganiseerd en geleid door een mede-lotgenoot.

Heeft u behoefte aan deelname in een anderssoortige groep? Dan raden we u aan contact op te nemen met de NVA in uw regio over de inloopuren bij de verschillende AIC’s. Leidt u zelf een gemengde groep, of groep voor uitsluitend deelnemers met autisme? Laat het ons weten, we plaatsen op deze pagina graag een link naar uw website of social media pagina.

Eenmalig telefoongesprek voor lotgenoten met autisme

Voor autistische volwassenen die een (vermoedelijk) autistische ouder hebben bieden we een eenmalig 1-op-1 telefoongesprek aan met een “ervaren” lotgenoot.

Het doel van dit gesprek is dat je je verhaal eens kunt doen tegen iemand die je begrijpt en die je kan helpen dingen in een groter verband of vanuit een ander perspectief te zien.

Het tijdstip wordt in onderling overleg bepaald.

We vragen hiervoor een bijdrage van € 5.-.

Opgeven via lotgenoten@kindvanauti.nl