Boek voor kinderen – Blub zei de gup, uch zeg ik terug (voor jonge kinderen met een ouder met autisme)

Blub zei de gup, uch zeg ik terug
Jeanette Hensen

Tijdens het onderzoek ‘Het zit in de familie’ zijn ook jonge kinderen (tussen negen en vijftien jaar) geinterviewd over wat het betekent om opgevoed te worden door een ouder met een stoornis in het autistische spectrum. Het boek ‘FamilieASSpecten‘ is het onderzoeksverslag, geschreven voor volwassenen.

‘Blup zei de gup’ behandelt de negen onderwerpen waarover de jonge kinderen in de interviews verteld hebben: omgaan met regels, omgaan met emoties, onrust en chaos, niet begrijpen, vergeten, samen dingen doen, communicatie en de erfelijkheid van autisme. Elk hoofdstukje bestaat uit drie onderdelen: waar gaat het over (wat de invloed is van autisme op het onderwerp), wat het betekent voor de kinderen en hoe gaan kinderen ermee om.

De illustraties en gedichtjes geven het onderwerp nog eens op een andere manier weer.

Review op Bol.com:

Hoe leg ik mijn zoon van 9 uit dat zijn vader een vorm van autisme heeft als hij met steeds meer vragen over zijn vaders gedrag komt? Nou dan is dit echt een super handig handvat om mee en vanuit te werken en samen te praten en te onderzoeken. Lekker helder opgebouwd, heel praktisch in te zetten en de herkenning maakt direct veel verhalen los. Eindelijk een boekje voor kinderen van!

Goeie informatie waarin een helder beeld wordt geschetst met voor- en nadelen en hoe je er als kind van, je weg in en mee kunt vinden.

Aanrader.