Lotgenotencontact in Coronatijden

Uiteraard houdt KindvanAuti zich aan de coronamaatregelen. Maar hoe bied je lotgenotencontact als er een verbod is op samenkomsten? Hoe komen we mensen met een ouder met autisme zo veel mogelijk tegemoet?

Uiteraard houdt KindvanAuti zich aan de coronamaatregelen. Maar hoe bied je lotgenotencontact als er een verbod is op samenkomsten? Hoe komen we mensen met een ouder met autisme zo veel mogelijk tegemoet?

Lotgenotenbijeenkomsten vervangen we door telefoongesprekken

Lotgenotenbijeenkomsten zijn niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen. Met een paar lotgenoten hebben we inmiddels ervaren dat een een-op-een gesprek een zinvol alternatief is.

Gezien onze beperkte mankracht (we draaien nu eenmaal volledig op vrijwilligers) willen we een eenmalig telefoongesprek met een ervaren lotgenoot bieden aan mensen die zich nieuw bij ons aansluiten.

Je kunt je je voor zo’n telefoongesprek kunt opgeven via kindvanauti@gmail.com. In overleg wordt een datum en tijd voor het telefoongesprek gekozen.

Deelname aan een lotgenotenbijeenkomst kost € 5.- . Datzelfde bedrag willen wij rekenen voor het telefoongesprek. Gelieve dit vooraf over te maken naar onze rekening (onderaan de homepage van www.kindvanauti.nl), ovv je naam en “telefoongesprek”.

Themabijeenkomsten vervangen we door een digitaal gesprek

Ook themabijeenkomsten zijn niet mogelijk. We willen met elkaar een digitaal alternatief bieden.

Hoe werkt dat digitale alternatief? We stellen via deze nieuwsbrief een vraag. Je antwoordt erop per mail. Vervolgens ontvang je een geanonimiseerde samenvatting van alle antwoorden die jij en andere lotgenoten stuurden.

De eerste vraag:

De coronamaatregelen raken iedereen. Hoe raken ze jou? En meer in het bijzonder: hoe is het contact met je familieleden met autisme veranderd door de coronamaatregelen? Is het nu makkelijker of juist complexer?

Mail je antwoord naar kindvanauti@gmail.com. We zullen de reacties dan verwerken in een samenvatting die ieder krijgt toegestuurd en die ook op de site zal worden gezet.

Ook nieuwkomers kunnen een reactie sturen.

Verdiepingsbijeenkomsten vervallen

Het enige wat we in dit opzicht kunnen bieden is het leesvoer op onze site

KindvanAuti wandelingen vervallen

Voor wandelingen is een vereiste dat de horeca weer open is. Dat is nu niet het geval.

Bij de wandelingen zijn ook minderjarige lotgenoten welkom (wel in gezelschap van een niet-autistische volwassene).