Gezocht: vrouwen met autisme (70 jaar en ouder) voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek

Aan de Universiteit van Amsterdam doen wij sinds enkele jaren onderzoek naar veroudering bij mensen met een autismespectrum diagnose (ASD).

Aan de Universiteit van Amsterdam doen wij sinds enkele jaren onderzoek naar veroudering bij mensen met een autismespectrum diagnose (ASD).

Het huidige onderzoek kijkt naar een breed scala aan facetten van het ouder worden, zoals hoe cognitieve functies zich ontwikkelen bij volwassenen met een ASD en het verloop van lichamelijke, sociale en emotionele klachten. Tevens richt het onderzoek zich op camouflage bij volwassenen met ASD en het verloop van de menopauze bij vrouwen met ASD. Aan dit grootschalige onderzoek doen reeds 360 volwassenen met een ASD en 357 deelnemers zonder een ASD tussen de 30 en 90 jaar mee! We zijn echter nog specifiek op zoek naar vrouwelijke deelnemers tussen de 70-89 jaar met een ASD. Bent u of kent u iemand die ons zou kunnen en willen helpen? Neem dan contact op met de onderzoekers via aging@adhd-autisme.nl. Wilt u zich direct aanmelden? Ga dan naar www.dutcharc.nl/contact/aanmelden en meld u aan!

NB: Voor het onderzoek zijn we in eerste instantie op zoek naar mensen die een aantal vragenlijsten willen invullen, hiervoor is dus geen persoonlijk contact nodig. In verband met het Corona-virus stellen wij de onderdelen uit waarbij wel persoonlijk contact nodig is (interview en testen) naar een moment dat het weer veilig is om onderling contact te hebben. Uw aanmelding op dit moment kan ons op een later moment helpen de verloren tijd gemakkelijker in te halen. Wij zouden het daarom enorm waarderen als u zich wel vast voor het vragenlijst gedeelte wil aanmelden.